2020, een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Daar waar de een veel negatieve impact heeft ervaren door de gevolgen van corona, kijkt de ander positief terug op het afgelopen jaar. Bij de online kerstborrel van Love Revolution kwamen we er ook achter dat binnen het team de effecten van corona op iedereen verschillend zijn. 

“Ik merk de impact van corona niet zo erg” staat recht tegenover “In het begin van dit jaar werd ik door corona, misschien wel letterlijk, stilgezet bij mijn werkzaamheden.” Maar we kwamen er al pratend achter dat het er vooral om gaat hoe je met de gevolgen om gaat. Blijf je kijken naar de negatieve gevolgen of kijk je naar de positieve veranderingen door corona?
Zo merkt de een meer rust, regelmaat en inkomsten maar is de ander erg op zoek naar die rust, regelmaat en inkomsten. Een les voor ons allemaal is om soms een stapje terug te doen. Het is goed om je soms te vervelen en even niks te moeten. Een andere les is om naar te denken over de vraag: waar word je echt gelukkig van en wat is jouw levensdoel?

God is hierin leidend. Gelukkig maar! God is altijd leidend, ook in het nieuwe jaar.

Een tekst die naar voren kwam in ons gesprek is 1 Petrus 5: 8-11. Deze delen we ook graag met jullie:

‘Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan. Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. Hem komt de macht toe, voor eeuwig. Amen.’ (Nieuwe Bijbelvertaling)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.