In de vorige podcast ging Hanne in gesprek met Gerrit Dekker over het thema lijden. Deze keer is Frans Korpershoek te gast, hij is onder andere bekend van de band Sela. Hij postte in december op zijn social media kanalen dat hij niet lekker in zijn vel zit. 

Frans vertelt dat hij vroeger vaak zich optimistisch en energiek voordeed, maar niet altijd zich zo voelde. ‘Mensen noemde mij ook altijd de vrolijke Frans, letterlijk.’ De laatste jaren geeft hij ook ruimte aan dat het ook niet altijd oké hoeft te gaan. Maar hij merkte dat dat niet altijd lekker ging: ‘Soms lag ik op de bank en hoopte ik in slaap te vallen, zodat ik niet de kinderen naar bed hoefde te doen.’ Hanne en Frans bespreken met elkaar dat het lastig kan zijn om dit gevoel ook online met anderen te delen, want het voelt soms alsof je je perfect moet voordoen. Ook Jezus kende lijden laat de Bijbel zien, dus daarom mogen wij ook ruimte geven aan het lijden. 

Het gesprek gaat verder over het geloof in het algemeen. Frans: ‘Ik dacht altijd bij niet-christenen: jullie missen iets. Dat denk ik nog steeds, maar ik ben mij er nu wel meer van bewust en ik hoef ze er niet meer van te overtuigen.’ Hij kwam in gesprek met een man die hem vertelde ‘Frans als wij verder gaan kletsen over het geloof, dan krijgen wij ruzie. Want jij gelooft 100% in een God en ik 100% van niet’. Frans: ‘Ik vroeg hem waar hij die 100% vandaan haalde. Ik geloof in een God, maar 100%? Dat was eigenlijk een vraag aan mijzelf. Nee dat is geen 100%. Het is geen zeker weten bij mij.’

Maar er wordt meer met elkaar besproken, want hoe ben je als christen een goede buur? Christenen onderling lukt vaak nog wel, maar hoe dien je net als Jezus de een ander wat niet zo vanzelfsprekend is? Dat is toch best wel een uitdaging soms. En ook als je niet lekker in je vel zit, dan kan je ook niet altijd veel geven. 

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister de podcast dan via YouTube. Abonneer je ook op ons kanaal zodat je een melding krijgt wanneer er een nieuwe video online staat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.